Geboorte fotografie

 

 

De voordelen van het inhuren van een geboortefotograaf

 

 

Het is een prettig idee dat je partner zich helemaal kan focussen op jou en later ook op jullie kindje. Hij hoeft zich druk te maken over het maken van foto’s, niet tijdens en niet direct na de geboorte. Een geboortefotograaf weet precies de juiste snaar te raken en de foto’s op een unieke en toch integere manier te maken. Ik fotografeer speciale momenten en kleine details van de bevalling. Ik ben professioneel en houd mij op de achtergrond, maar leg die momenten vast die later van grote waarde zijn.

Veel aanstaande moeders weten na de geboorte niet meer precies wat er allemaal gebeurd is. Tijdens hun bevalling zitten ze helemaal in hun eigen wereldje. De mogelijkheid om foto’s van hun bevalling te bekijken, zorgt ervoor dat je je bevallingsverhaal weer kunt herinneren. We horen ook vaak dat de foto’s gebruikt worden om je geboorteverhaal te vertellen aan vriendinnen of familie. Je kunt de foto’s van een geboortefotograaf prima laten zien, zonder te hoeven censureren. Vooraf is namelijk al besproken wat jullie wel en juist niet gefotografeerd willen hebben. De geboortefoto’s zijn discreet en draaien vooral om, sfeer, emotie en details.

 

Zijn er ook nadelen?

 

Het inschakelen van een geboortefotograaf betekend dat er een extra persoon aanwezig is bij je bevalling. Hoewel je als fotograaf erg terughoudend te werk gaat, kan het zijn dat je je hier niet prettig bij voelt. Geeft dit gerust aan tijdens een kennismakingsgesprek als je je hier zorgen over maakt.

Vaak is de fotograaf een ‘onbekende’. We hebben vooraf wel een kennismakingsgesprek gehad en besproken wat de wensen van jullie zijn. Het kan in het begin van de bevalling nog wat onwennig voelen, maar weet dat ik niet de hele tijd bij jullie aanwezig ben, maar ook rustig tussendoor even op de gang wacht.

 

Hoe verloopt een bevallingreportage?

 

Vanaf je 38 Weken zwanger bent sta ik stand-by en dat 24/7.

Vanaf de bevalling op gang is laten jullie mij dit weten , als je 4 cm ontsluiting hebt kom ik jullie naar jullie toe.

Bij een bevallingsreportages blijf net zolang als jullie klein wondertje nodig heeft om op de wereld te komen .

Dit kan zowel bij uw thuis als in het ziekenhuis.

Ik blijf ongeveer tot 2 uurtjes naar de bevalling om de eerste momenten met jullie kersverse baby vast te leggen. Ook het vast leggen van de eerste kennismaking met broertje of zusje mag niet worden vergeten.

 

Geboortereportage pakket 1 € 750,-

Inclusief:
- Persoonlijk kennismakingsgesprek.

- Vanaf 38 tot 42 week sta ik 24/7 stand-by voor jullie geboortereportage.
- Fotoreportage vanaf 4 cm ontsluiting in het ziekenhuis/thuis tot 2 uur na de geboorte.

- Alle originele jpg foto's en alle foto`s in zwart/wit bewerkt op USB.

- Een prachtige album van 20x30 van jullie geboorte verhaal.

 Exclusief 

- Reiskosten.

- Eventuele parkeerkosten.

 

Geboortereportage pakket 2 € 500,-

Inclusief:
- Persoonlijk kennismakingsgesprek.

- Vanaf 38 tot 42 week sta ik 24/7 stand-by voor jullie geboortereportage.
- Fotoreportage vanaf 4 cm ontsluiting in het ziekenhuis/thuis tot 2 uur na de geboorte.

- Alle originele jpg foto's en alle foto`s in zwart/wit bewerkt op USB.

 Exclusief 

- Reiskosten.

- Eventuele parkeerkosten.

 

Geboortereportage pakket 3 € 350,- 

Deze pakket is alleen voor geplande bevallingen.

Inclusief:
- Persoonlijk kennismakingsgesprek.
- Fotoreportage in het ziekenhuis tot 2 uur na de geboorte.

- Alle originele jpg foto's en alle foto`s in zwart/wit bewerkt op USB.

 Exclusief 

- Reiskosten.

- Eventuele parkeerkosten.

 

 

 

 

 

Voor meer informatie of wilt u een vrijblijvend gesprek aanvragen? Aarzel dan niet en neem contact met mij op! 

Bij het gesprek bespreken we jullie wensen, ook laat ik een prachtige fotoboek zien van andere bevallingen.

ajzfotografie@gmail.com

 

Ik zal u vragen of u uw verhaal met anderen ouders wilt delen door middel van een korte verhaal en een aantal foto`s die er zijn gemaakt. Indien u hier bezwaar tegen heeft wordt dit uiteraard gerespecteerd en zal uw verhaal en foto`s niet op het internet/fotoboek komen. 

 

 

Wij hebben ook gekozen voor geboorte fotografie.

 

Fam Smidts

Wij hebben Angelique bij de geboorte van ons derde kindje, Jesse, gehad. 
Toevallig kwamen we de oproep van haar tegen mbt geboortefotografie. Na een paar twijfels en wat berichtjes over en weer toch een afspraak gemaakt voor een kennismaking. 
Hoe leuk is het dan als het en goed klikt, je duidelijke afspraken kan maken en ook nog elkaar blijkt te kennen van school vroeger!
Na een goeie uitleg en afspraken besloten dat we "het gingen doen"
Eenmaal aan het bevallen heeft Frank haar gebeld en binnen een half uur was ze er. 
De hele bevalling heeft ze ontzettend veel respect gehad voor ons, en ons ook momenten samen gegeven. 
We hebben absoluut niet gemerkt dat Angelique er was, maar toen ik het even moeilijk had, en Frank even weg was, was ze er wel even voor me om me even gerust te stellen. Hoe fijn en hoe lief is dat!
Stiekem hebben we al een paar fotos gezien, en die zijn echt prachtig!�
Ik kan iedereen een geboorteshoot aanraden! 
Een hele unieke en bijzondere herinnering!
Dankjewel Angelique!!!

 

 

 Fam van der Goes

Na een spannende en heftige bevalling van onze oudste zoon, miste ik nadien foto's om "alles wat er gebeurd was" in die bevallingsroes een plekje te kunnen geven. Ik hoefde dus ook niet lang na te denken toen Angelique de bevalling van onze tweede vast wilde leggen. Mijn man was aanvankelijk nog iets huiverig, maar na een hele fijne kennismaking was ook hij overstag. 
De bevalling begon, Angelique werd gebeld, en ze arriveerde kort daarna bij ons in de verloskamer. Het voelde goed toen ze er was. De eerste 5 minuten ben ik me even bewust geweest van haar aanwezigheid, daarna was ik weer volledig geconcentreerd op het opvangen van de weeën, waardoor ik vergat dat ze er was. Angelique gaf ons (op ons verzoek of naar haar eigen inzicht) eveneens de ruimte om alleen te zijn, heel fijn!
En toen kwamen de persweeën… en werd onze tweede zoon geboren! Een heel bijzonder moment, er gebeurt zoveel in zo'n korte tijd. Hoe bijzonder is het dat het allemaal op beeld is vastgelegd. De pijn van de weeën, de concentratie om de weeën op te vangen, de kracht bij het persen, het hoofdje geboren zien worden, de ontlading bij de geboorte, het geluk, de tranen toen de opa's en oma's ingelicht werden, en het enorm bijzondere moment dat de oudste voor het eerst kennismaakt met zijn broertje, en we als gezin compleet zijn… het zijn prachtige en enorm waardevolle foto's geworden. Ik kan het alleen maar aanbevelen!

 

Fam Beugelink

'Dit zit helemaal goed.' Dat was onze gedachte, meteen toen we contact hadden met Angelique om dingen door te spreken en kennis te maken omdat ze de geboorte van onze tweeling zou vastleggen. Ze leefde enorm mee en groeide met ons mee in de zwangerschap. We hebben van alles gedeeld op de app, van moeilijke momenten tot geweldige humor :'-) Uiteindelijk is het een keizersnede geworden waarbij niet op de OK gefotografeerd mocht worden maarrrr...ze was er om de aanloop vast te leggen en ze stond er direct nadat Arjan en de meiden uit de OK kwamen. Ze heeft zelfs nog gewacht tot mijn familie aankwam in het ziekenhuis om ook die eerste momenten te vereeuwigen. Omdat we de kinderen pas een paar dagen erna voor het eerst mochten vasthouden, is ze terug gekomen om dat ook vast te leggen. Echt geweldig! De foto's zijn ZO waardevol en prachtig, onbetaalbaar. Momenten die ik zelf heb gemist omdat ik op de OK lag heeft zij vastgelegd, zodat de film in mijn hoofd compleet is. Angelique is enorm empatisch, flexibel, warm, een steun en een goede fotograaf. Een enorme aanrader! Lieve meid, bedankt!

 

Fam Sok

 Zwanger van een 3e wonder wat waren we blij! Op Facebook vaak foto's voorbij zien komen van geboortefotografie. Dat leek me echt prachtig. Al aan het begin van de zwangerschap zag ik een oproep van Angelique dat ze zwangere echtparen zocht om ervaring op te doen voor geboortefotografie. Dus de stoute schoenen aangetrokken en contact gezocht met Angelique. Er was meteen een klik dus een afspraak gemaakt. Gezellig gekletst, de wensen doorgenomen en afgesproken contact te houden tot het tijd was voor de bevalling. Donderdag 21 september werd ik opgenomen om ingeleid te worden en Angelique bleef stand-by staan. Vrijdag bleef ik lang op 4cm ontsluiting hangen dus stelden we het bellen steeds nog even uit. Uiteindelijk gekozen voor een ruggenprik en mijn man gevraagd Angelique te bellen. Ik voelde dat het niet lang meer ging duren en vroeg mn man waar Angelique bleef. Door alle hectiek die er was ontstaan was hij helemaal vergeten te bellen dus nog snel een bericht gestuurd. Angelique was in de auto gesprongen en opgewacht door de verpleging al rennend door de gang met de camera al in de hand was ze bij de laatste minuut van de bevalling en zag ze Noud geboren worden. We hebben erna er om kunnen lachen. Angelique nam alle tijd om te wachten op onze oudste kinderen. Dat vond ik echt zo fijn dat er foto's zijn van de eerste ontmoeting. De foto's zijn prachtig en ik kan echt iedereen Angelique aanbevelen!